Societatea  profesionala de mediatori  ,,Ion Dedu&Andreea Radut” este o societate  autorizata de Consiliul de mediere pentru a desfasura servicii de mediere. Serviciile de mediere prestate de mediatorii nostri sunt  de cea mai inalta calitate in beneficiul clientilor care apeleaza la noi. La sfarsitul unui proces  de mediere, participantii ca beneficiari ai  procesului vor  avea  totala incredere in aceasta  procedura  a dialogului si comunicarii.

Servicii de mediere

Persoanele fizice  si persoanele juridice care  au diverse neintelegeri  din cauze  sociale, profesionale, de afaceri, malpraxis, granituiri intre vecini, continuarea casatoriei, exercitarea autoritatii parintesti, stabilirea domiciliului copilului, neintelegeri intre mostenitori, dupa caz , le pot rezolva prin mediere, o metoda amiabila altenativa la solutia data de instanta  de judecata.

Se  pot rezolva prin mediere si anumite cauze in care fapta este  incadrata in dispozitiile  codului penal,  atunci cand  actiunea penala se pune in miscare la plangerea  prealabila a partii vatamate sau a victimei  iar retragerea plangerii inlatura raspunderea penala, fapta fiind  sanctionata  cu pedepsa de pana la trei ani de inchisoare.  Deasemenea se pot rezolva prin mediere si alte cauze ale caror fapte sunt incadrate in dispozitiile  codului penal cu pedepse pana la 7 ani inchisoare  si  referitor la pretentiile civile. In astfel de cauze  procurorul si judecatorul pot tine cont la solicitarea, respectiv  aplicarea pedepsei de existenta  unui accord de mediere intre faptuitor si parte vatamata sau victima, dupa caz.

In oricare dintre situatiile de mai sus  mediatorii societatii noastre  pun accent pe increderea partilor in mediator. Mediatorul  este, cu acordul partilor, un intervenient in conflict  neutru si impartial. El asculta atent   punctele de vedere  ale tuturor partilor cu privire la conflict, face o evaluare a cazului ( o analiza de conflict) in intalniri commune sau eventual in intalniri separate. In aceste intalniri mediatorul analizeaza atat cazul in sine cat si  stilul de raspuns la conflict al fiecarui participant. Dupa aceasta evaluare mediatorul informeaza partile cu privire la posibilitatea de a se putea incerca rezolvarea acelui conflict prin mediere precum si  cu  avantajele pe care partile le pot avea daca accepta rezolvarea neintelegerilor dintre ele prin mediere. Impreuna cu partile  mediatorul stabileste o strategie pe care sa o aplice in cazul in care procesul de mediere va avea loc. Mediatorul  are multa grija de felul in care partile sunt pregatite sub aspect comportamental pentru a incepe procesul de mediere. Dupa  evaluarea cazului si informarea partilor mediatorul  are indatorirea sa intrebe  fiecare parte  participanta,  daca agreeaza incheierea contractului de mediere, mediatorului fiindu-I interzis de lege,  sa desfasoare o sedinta de mediere inainte de incheierea contractului de mediere. Etapa de evaluare  a conflictului si informare a partilor cu privire la avantajele medierii este o etapa anterioara incheierii contractului de mediere si este gratuita pentru parti, mediatorul nu poate percepe onorariu pentr aceasta etapa.

Consultanta in domeniul medierii pentru companii

Societatea noastra profesionala acorda consultanta in domeniul medierii companiilor care se confrunta cu diverse  probleme in derularea afacerilor, astfel incat ele  sa evite pe cat posibil drumul spre instanta de judecata. Medierea pentru societatile comerciale este cea mai eleganta modalitate de rezolvare a conflictelor, avand ca efect  pastrarea relatiilor dintre parti, confidentialitatea informatiilor din cadrul unui proces de mediere, costuri reduse si foarte important,  continutul unui acord de mediere autentificat de notarul public sau incuviintat de  instanta  de judecata este titlu executoriu. In acest fel  companiile folosesc timpul si resursele in dezvoltarea afacerilor lor evitand procese in instanta lungi si costisitoare.

Conflicte colective de munca

Conflictele colective de munca  prevazute in legea dialogului social nr. 62/2011 vor fi rezolvate  in cadrul oficiului de mediere si arbitraj cu mediatori autorizati de consiliul de Mediere si acreditati de Ministerul Muncii, Familiei şi Protecţiei Sociale. Redam mai jos capitolulul din legea 62/2011  privitor la medierea conflictelor colective de munca.

Extras din  LEGEA  nr. 62 din 10 mai 2011 a dialogului social

Mentoring pentru mediatori

Societatea  profesionala de mediatori  ,,Ion Dedu&Andreea Radut” asigura pentru profesionistii mediatori  aflati la inceput de cariera  consultanta si asistenta.