Ion Dedu

Mediator

“Medierea trebuie sa fie un stil de viata, o cultura a dialogului si a comunicarii care sa se manifeste in fiecare actiune a noastra fata de ceilalti” – este felul in care Ion Dedu priveste medierea si profesia de mediator. Om de afaceri, jurist, implicat in politicile patronale, a acumulat o vasta experienta pe care o considera foarte utila in profesia de mediator, o profesie in care e nevoie de pregatire continua, de abilitatea de a aplica cele mai eficiente tehnici de lucru, dar mai ales de vocatie, de placerea de a lucra cu oamenii. A urmat cursurile de mediere in 2007 si in 2008 a fost unul dintre primii mediatori inscrisi pe Tabloul Mediatorilor autorizati, fiind un deschizator de drumuri pentru practica si promovarea medierii, cat si pentru imbunatatirea legislatiei in domeniu. Ca in orice domeniu, pentru sucessul in activitate, considera ca formarea continua este un aspect foarte important, de aceea a pus mare accent pe dezvoltarea profesionala urmand cursuri de specialitate cu cei mai importanti traineri internationali.

Inca de la inceperea activitatii de mediator s-a implicat in dezvoltarea profesiei, fiind din 2009 vicepresedintele Uniunii Nationale a Mediatorilor din Romania si din 2011 membru in Consiliul de Mediere. Formator principal in mediere, a format peste 2000 de absolventi in cursurile de formare initiala si continua. Este coautor a trei lucrari de referinta pentru medierea din tara noastra si coordonator al publicatiei Medierea in Romania.

Crezul sau: “Un mediator de succes este el insusi un exemplu de comunicare nonviolenta, gandire pozitiva, deschidere spre colaborare si asertivitate.”