Andreea Radut

Mediator

“Am stiut mereu ca vocatia mea este sa lucrez cu oamenii, m-am pregatit pentru invatamant, am continuat cu formarea adultilor, insa in mediere simt ca pot folosi tot ce ma defineste: cunostintele accumulate, abilitatile de comunicare, dragostea de oameni si empatia”.

Absolventa a facultatilor de Litere si de Drept, cu o experienta de 12 ani in invatamant si formare profesionala, Andreea Radut a descoperit medierea in 2008. Pregatirea de filolog si jurist s-a completat firesc cu tehnicile de mediere, astfel ca de 6 ani s-a dedicat acestei profesii.

In mediere a continuat cu activitatea de formare, fiind formator principal pentru cursuri de formare initiala si continua si mereu implicata in nevoile colegilor mediatori aflati la inceput de drum. Si-a dezvoltat competentele de mediator prin cursuri cu importanti traineri internationali si a pregatit la randul sau, in calitate de formator, specialisti la nivel European.

Promovarea medierii si informarea cu privire la procedura ocupa in loc aparte in actiunile sale, implicandu-se in proiecte si campanii de informare, scrierea de publicatii si articole de specialitate, relatia cu mass media. Este vicepresedinte al Uniunii Nationale a Mediatorilor din Romania – filiala Bucuresti si coordonator al revistei Medierea in Romania.

Crezul sau “Nu judeca deciziile celorlalti, dreptatea, adevarul, multumirea si fericirea se simt de fiecare in parte! Important este sa fii alaturi de cei care isi simt interesele si nevoile acoperite, iar ca mediator ai parte zilnic de astfel de clipe.”