Legea 192/2006 – forma sintetica 2019

Art. 601 (1) 

In litigiile ce pot face, potrivit legii, obiect al medierii sau al altei forme alternative de solutionare a conflictelor, partile si/sau partea interesata, dupa caz, sunt tinute sa faca dovada ca au participat la sedinta de informare cu privire la avantajele medierii, in urmatoarele materii:

a) in domeniul protectiei consumatorilor , cand consumatorul invoca existenta unui prejudiciu ca urmare a achizitionarii unui produs sau unui serviciu defectuos, a nerespectarii clauzelor contractuale ori garantiilor acordate, a ...

Citeste in continuare →
0

Analiza pe forma finala a Legii nr.192/2016 promulgata de Presedintele Romaniei

Lege pentru modificarea si completarea Legii nr.192/2006 privind medierea si organizarea profesiei de mediator

Art. I. – Legea nr.192/2006 privind medierea si organizarea profesiei de mediator, publicata in Monitorul Oficial al Romaniei, Partea I, nr……….. din ……….2019, cu modificarile si completarile ulterioare, se modifica si se completeaza dupa cum urmeaza:

La articolul 2, alineatele (1) si (2) se modifica si vor avea urmatorul cuprins:

„(1) Daca legea nu prevede altfel, partile, persoane ...

Citeste in continuare →
0

Antena 1 si Medierea in 2019

Asistam de cateva zile la o reclama despre mediere transmisa, pe televiziunea Antena 1 (cel putin aici am urmarit-o).

Totul ar fi OK, necunoscatorii vor spune, iata avem o reclama la una dintre cele mai moderne proceduri de rezolvare  a conflictelor, MEDIEREA. O procedura exceptionala care beneficiaza acum de o lege moderna, care in opinia mea, este cea mai buna din Europa.

Doar ca, desi aflu ca aceasta reclama a fost realizata  de unele asociatii de ...

Citeste in continuare →
0

Presedintele Romaniei a promulgat modificarile Legii 192 din 2006

In data de 24 iulie 2019 Presedintele Romaniei a semnat decretul privind promulgarea Legii pentru modificarea si completarea Legii  nr. 192/2006 privind medierea si organizarea profesiei de mediator (PL-x 483/24.10.2016). 

Sursa www.presidency.ro

DESCARCA Legea pentru modificarea si completarea Legii 192-2006 privind medierea si organizarea profesiei de mediator in format .pdf.

Citeste in continuare →
0

Uciderea sau salvarea medierii in Romania 2

Cine ar trebui  sa fie mediator ?

Poate fi mediator  orice persoana care, pe langa cerintele legii, precum studii superioare, fara cazier, curs de specializare, s.a, iubeste comunicarea, dialogul si  oamenii. Mediatorul lucreaza permanent la perfectionarea sa,  imbunatatindu-si  vocabularul, perceptiile si, mai ales, actiunile in relatiile cu ceilalti. Un mediator ar trebui sa cunoasca  cum comunica  el cu el insusi,  pentru a putea  sa perceapa ceea ce partile intr-un conflict  vin si-i spun intr-un proces de mediere.

Citeste in continuare →

0

Uciderea sau salvarea medierii in Romania

Am decis sa public in urmatoarea perioada cateva ganduri despre salvarea medierii. E important sa mentinem in viata si sa dezvoltam medierea, altfel vom asista intr-un mod pasiv la uciderea unei proceduri si a unei profesii care au dat sperante pentru miile de dosare civile si penale existente pe rolul instantelor romanesti.

Folosesc termenul de ,,ucidere” deoarece asist cu infrigurare cum in continuare oamenii politici actioneaza functie de interese de grup si nicidecum din interese pentru dezvoltare ...

Citeste in continuare →
0

Conciliere vs Mediere

de Ion Dedu

In ultima vreme primesc informatii despre colegi care fac cam tot ce le sta in putere pentru a diminua posibilitatile ca procedura medierii sa devina una cu eficacitate in societate si vor sa inlocuiasca aceasta procedura moderna cu procedura concilierii, o procedura pe cale de disparitie tocmai datorita modernizarii medierii in timp. Deoarece am renuntat de mult sa urasc sau sa gandesc negativ despre persoane care ataca verbal sau scris, cat si pentru a ...

Citeste in continuare →
0

Activ si Eficient in Mediere – Incuviintarea acordului de Mediere

In data de 14 Ianuarie 2016, va avea loc cea de-a 14-a editie a evenimentelor de tip forum din cadrul proiectului “Activ si Eficient in Mediere”, dedicat mediatorilor si celor interesati de practica medierii. Evenimentul va avea loc la Centrul Pro Training Mediation, din Calea Mosilor Nr. 241, incepand cu ora 17:30.

Scopul acestui proiect este de a oferi mediatorilor, atat celor la inceput de drum, dar si celor cu experienta, informatii utile, tehnici si mijloace actuale ...

Citeste in continuare →
0

Oferta de Sezon 2015 – Cursuri, Seminarii si Workshop-uri

Odata cu schimbarea sezonului ne-am gandit sa ne schimbam si noi oferta de cursuri, seminarii si workshop-uri, astfel ca am creat urmatoarele pachete promotionale:


750 lei 950 lei – Curs Formator + Seminar de Comunicare Nonverbala

850 lei 1100 lei – Curs Manager Proiect + Workshop de Vanzari – Filosofie si Practica

550 lei 700 lei – Workshop Business Blogging + Seminar Comunicare Scrisa si Orala

600 lei 750 lei – Workshop Social ...

Citeste in continuare →
0

Activ si Eficient in Mediere – Starea medierii – noutati, perspective si directii

In data de 26 Noiembrie 2015, va avea loc cea de-a treisprezecea editie a evenimentelor de tip forum din cadrul proiectului “Activ si Eficient in Mediere”, dedicat mediatorilor si celor interesati de practica medierii. Evenimentul va avea loc la Centrul Pro Training Mediation, din Calea Mosilor Nr. 241, incepand cu ora 17:30.

Scopul acestui proiect este de a oferi mediatorilor, atat celor la inceput de drum, dar si celor cu experienta, informatii utile, tehnici si mijloace actuale si adaptate de practicare ...

Citeste in continuare →
0
Page 1 of 5 12345